Одбачене кривичне пријаве против ђакона Дојића и њевове супруге

Основно државно тужилаштво у Никшићу је рјешењем одбацило кривичне пријаве поднијете од стране Управе Полиције – Сектора криминалистичке полиције Подгорица, поднесене Тужилаштву 21.08.2020. године, против ђакона Константина Дојића и његове супруге Јоланте Дојић којом се супружници сумњиче да су извршили кривична дјела навођења на овјеравање неистиних садржаја и послуге новцем јер, како се наводи, не постоји основана сумња да су извршили наведена кривична дјела нити друго кривично дјело које се гони по службеној дужности.

Одбачене кривичне пријаве против ђакона Дојића и њевове супруге

Супружници су били неправедно осумњичени покушавајући да испуне своју грађанску обавезу и обезбиједе привремени боравак свом малољетном сину.

Ђакон Константин је са малољетним сином од 25.06.  до 01.07. 2020. године,  односно седмицу дана провео на граничном прелазу Илино Брдо, јер је Управа Полиције, такође противзаконито, одбила да им омогући улазак у Црну Гору по основу спајања породице.  Министарство унутрашњих послова је по жалби ово дискриминаторно рјешење Граничне полиције поништило рјешењем од 18.08.2020.

 Канцеларија Заштитника људских права се у овоме, као и у другим сличним случајевима прогона православног свештенства успротивила препоруком против оваквог поступања Управе полиције.

Надамо се да се овим завршава период прогона монаштва, свештенства и чланова њихових породица од стране Управе Полиције и да ће у наредном периоду инструменти силе бити коришћени целисходније и на добробит свих грађана Црне Горе.

Информативна служба Епархије будимљанско-никшићке

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe