Медицинска сестра из Берана Бранка Делевић: Смијењена сам због подршке Цркви

Бранка Делевић, медицинска сестра из Берана, смијењена је са мјеста главне сестре у беранској Општој болници због тога што је њен рођени брат Радош Раичевић напустио Демократску партију социјалиста, али и због тога што пружа подршку Српској православној Цркви и одбрани светиња у Црној Гори.

Медицинска сестра из Берана Бранка Делевић

Притисак који од стране режима трпе слободномислећи грађани Црне Горе због отпора доношењу антиуставног и дискриминаторског Закона о слободи вјероисповјести, на својој кожи осјетила и Бранка Делевић, за чији рад се могу чути само ријечи хвале. У изјави датој медијима, она коментарише да је њена смјена са мјеста главне сестре у Општој болници у Беранама иницирана из врха ДПС-а.  

„Могу да потврдим да је до мог разрјешења дошло од стране директора болнице у Беранама, по диктату врха ДПС-а, тј. министра одбране Предрага Бошковића и предсједника Општинског одбора ДПС-а Берана Богдана Фатића и других, искључиво из разлога моје јавно исказане подршке Цркви. Разлози професионалне природе за моју смјену нису постојали. Уосталом, ту чињеницу директор болнице и његова помоћница (Дашић), која ми је уручила решење, нису ни крили“, казала је Делевић.

Поступак Радоша Раичевића, сада, већ, бившег одборника ДПС-а, који је напустио ту партију и вратио одборнички мандат, јер није могао да учествује у отимању светиња, изазвао је велику пажњу јавности. Они којима су част, поштење, традиција, светиње, света Црква и православна вјера у срцу и души поздрављају овај частан чин, а они други су се, врло брзо, устремили на њега и његову породицу, као што то данима чине према никшићким љекарима, припадницима Војске Црне Горе, ватрогасцима, универзитетским професорима, полицајцима и осталим слободним и достојанственим грађанима, који су стали уз своју Цркву и уз своје Светиње.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe