Светост свештеномученика Патријарха српског Гаврила Дожића

У ери конзумеризма када се многи одричу својих личних убјеђења за рад властитог конфора, добро је сјетити се човјека који никада није одступао од хришћанских идеала.

Светост свештеномученика Патријарха српског Гаврила Дожића

БЕСЈЕДА НА НОВУ ГОДИНУ 1911. г. - Свети Мардарије Љешанско-либертвилиски и свеамерикански

 „Помолимо се прије свега данас за то, да нам Господ опрости сва наша сагрешења, која смо починили у прошлој години, како би од нас одвратио сав свој праведни гњев.“

Бесједа изоворена у цркви Кишињевске Митрополије 1. јануара 1911. године.

БЕСЈЕДА НА НОВУ ГОДИНУ 1911

Црква, држава, школа - Још један осврт

Рекли смо већ да се ових дана у Црној Гори много се говори о секуларном друштву, секуларној држави, школи и улози вјере у њима. Овдје би се кратко осврнули на недавни догађај када је учитељица из Бара дјеци из свога разреда послала обавјештење да ко жели може да присуствује молебану у Цркви за почетак нове школске године.

Тајна празника Духови

У педесети дан након свог највећег Празника, Васкрсења Христовог, наша Црква слави и спомиње Догађај силаска Светог Духа на апостоле. Управо због тога што овај Празник пада у педесети дан по Васкрсу богослужење наше Цркве га именује као Педесетницу.

Тајна празника Духови

Нема љепше вјере од Хришћанске

Када говоримо о Цркви ми често потпуно погрешно подразумијевамо да је то једна људска организација или сервис који треба да задовољи одређене религиозне или духовне потребе у нашем животу. То међутим, није тако.

Нема љепше вјере од Хришћанске