Руски патријарх наложио: Све руске цркве служиће свеноћно бденије за спас српског народа

Патријарх московски и све Русије Кирил наложио је молитву за српски народ и она ће у свим руским црквама бити служена у ноћи између 22. и 23. маја.

Руски патријарх наложио: Све руске цркве служиће свеноћно бденије за спас српског народа

– Наложио сам да се у свим руским црквама у отаџбини и расијању у ноћи између 22.- 23. маја служи свеноћно бденије за спас нашег братског српског народа – рекао је патријарх Мосовски и све Русије Кирил.

Подсјетимо, у четвртак ујутру на Хиландару игуман Методије са монасима молиће се око иконе Тројеручице испред које се увијек моле у озбиљним искушењима за српску државу и народ.

Такође, највећи број цркава у земљи и расијању звониће звона тог дана и упутити молитве за спасење српске државе и народа.

Подсјетимо, у четвртак 23. маја, у Њујорку ће пред Генералном скупштином Уједињених нација бити гласање о резолуцији о Сребреници. Српска делегација на челу са предсједником Србије Александром Вучићем покушаће да се колико год може одупре документу који има за намјеру да на леђа Србије стави етикету геноцидне државе.

– Одговорићу им снажно и онолико храбро, колико храбрости имам. Све што имам храбрости, знања и снаге одговорићу им. И одговорићу им истинито. Одговорићу им, борићемо се. Наш народ није геноцидан народ – порука је Вучићева.

По најавама, Црна Гора ће гласати за срамну резолуцију о геноциду у Сребреници.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe