Подршка андријевичких ватрогасаца Српској православној Цркви у Црној Гори

 

Андријевички ватрогасци дали су данас, у уторак 11. августа 2020. подршку Српској православној Цркви у Црној Гори, односно Митрополији црногорско-приморској и Епархијама СПЦ на простору Црне Горе, у борби за одбрану Светиња.

Подршка андријевичких ватрогасаца Српској православној Цркви у Црној Гори

Придружујући се љекарима, правницима, новинарима, студентима, спортистима, просветним радницима, инжењерима и другим слободним грађанима у одбрани Светиња, ради имена наших предака и будућности потомака, свој потпис подршке данас је дала група племенитих и храбрих људи из Андријевице, који својом професијом, иначе, бране светињу људског живота.

Спремност на жртву и љубав према ближњем потврдили су и данашњим чином пружања подршке Српској православној Цркви у Црној Гори. Они су се придружили својим колегама из других црногорских градова, али у Андријевици ово има посебну тежину, јер смо свједоци репресије коју државне власти, последњих дана, спроведе над житељима овог мјеста.

Дајући свој потпис, андријевички ватрогасци свједоче да је за њих, упркос огромном притиску, света Црква, вјера православна, српско име, гробови наших предака највећа вриједност, вриједност која нема цијену и која се не може мјерити ни са каквим овоземаљским платама.

Потписници подршке су:

Богдан Ђукић
Милорад Ћулафић
Милорад Угреновић
Бошко Васовић
Милош Бандовић
Милија Кићовић
Војо Губеринић

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe