Света Тајна јелеосвећења служена у Никољцу у Бијелом Пољу

У цркви светог Николаја Мирликијског, у Никољцу, у Бијелом Пољу, протојереји-ставрофори: Мираш Богавац и Дарко Пејић, јереј Милосав Јовановић и о. Владислав (Цветковић), игуман манастира Блишкова, служили су, у сриједу 12. августа 2020. Свету Тајну Јелеосвећења.

Света Тајна јелеосвећења служена у Никољцу у Бијелом Пољу

Бесједећи сабранима о. Дарко је казао да је Црква мјесто исцјељења, наде, утјехе и прибјежиште у коме смо једно, гдје се  заједно молимо.

„Сваки човјек носи немоћи и слабости, некоме је то мање, а неком више видљиво, неко признаје неко не. Веома је опасна ствар када болесник говори да није болестан. Нема човјека, како Јеванђеље каже, који не гријеши, а ако смо грешни онда смо сви болесни; болесни су нам душа и ум и срце. Међутим, ми највише видимо физичке болести и највише се око њих бринемо, што је доказ да смо везани за земљу, иако не би требало да буде тако, ако смо хришћани“.

„Али ови дани, ове молитве и наша сабрања су најбољи начин да се опоменемо и сјетимо да је једно важно, а то је небеско Царство, вјечни живот и душа наша, која је бесмртна. Ако смо потомство Светога Василија, Светога Саве онда смо бесмртни и вјечни и да се тако понашамо и у овој болести, пандемији. Има болести, али немојмо јој давати већи значај него што јој припада. Да једни другима помогнемо, да пазимо на ближње, да се искрено молимо за њих и да нико ником не жели зло, него да се слажемо и помажемо”, бесједио је свештеник Дарко Пејић, архијерејски намјесник бјеполољски.

Он је узнио молитву да Господ Бог, молитвама Богорице и свих Светих, свима који болују буде утјеха.

“Нека Господ Исус Христос Спаситељ и Исцјелитељ наш прогна зло и нечистоту из сваког ума, нека сваком да здравље душе и тијела и нека прими ову нашу молитву, да нам буде на здравље и спасење душе и тијела, и на живот вјечни“.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe