У Расову приказан филм „Љубав Твоја и непослушност моја“ аутора Луке Ђурапчевића

Сала Парохијског дома у Расову код Бијелог Поља, била је испуњена до последњег мјеста публиком, у суботу 6. априла 2024. године, приликом пројекције филма „Љубав Твоја и непослушност моја“, аутора Луке Ђурапчевића.

У Расову приказан филм „Љубав Твоја и непослушност моја“ аутора Луке Ђурапчевића

„Љубав Твоја и непослушност моја“ је истинита животна прича младог Подгоричанина, који је хук и пјесме са трибина замијенио Литургијом и химнографијом Цркве која славослови Бога Живог и Истинитог, а припадност навијачкој групи - припадношћу народу Божијем.

Уз јасну и важну поруку коју филм шаље, прије свега, припадницима навијачких група, редитељ је одлучио да, у договору и сарадњи са хуманитарним организацијама „Срби за Србе“ и „Млади за Космет“ направи велику акцију. Од прикупљеног новца Хуманитарна организација “Срби за Србе” помоћи ће вишечлане српске породице, а Хуманитарна организација “Млади за Космет” помоћи ће наше манастире на Косову и Метохији.

У коментарима који су, након пројекција филма, написани на друштвеним мрежама од стране људи, који стоје иза овог филмског остварења под профилом „Љубав и непослушност“ и Братства „Свети краљ Милутин“ каже се да озбиљно почињу да мисле да су градови у Црној Гори направили неко “такмичење” и “надметање” ко ће бољи гостопримац и домаћин да буде и ко ће више љубави да покаже.

У Расову приказан филм „Љубав Твоја и непослушност моја“ аутора Луке Ђурапчевића

„Не знамо да ли су ове фoтографије довољне, али ми немамо ријечи којима би могли да искажемо захвалност оцу и брату Александру Раковићу, Братству Светог Краља Милутина и осталим житељима Бијелог Поља који су нас дочекали као најрођеније. Још једно незаборавно вече испуњено љубављу, сузама и позитивним коментарима присутних након одгледаног филма. А колико је задовољство синоћне публике говори и то да смо замољени да у неком слободном термину, током љета, поновимо пројекцију филма у Бијелом Пољу. За акцију прикупљања помоћи за наше угрожене, вишедјетне породице, као и манастире на Косову и Метохији синоћ је прикупљено 495 евра, 21$ и 600динара које иду на рачуне Х.О Срби за Србе и Млади за Космет. Слава Теби Христе Боже Надо Наша, Слава Теби!“.

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe