САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ НОВОГ НАПАДА НА СВЕШТЕНСТВО ЕПАРХИЈЕ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКЕ

Поводом нових, упорних, незаконитих и дискриминаторних „подухвата“ црногорске полиције и тужилаштва, који себе држе за представнике „грађанске Црне Горе“, дужни смо да јавност упознамо са наставком њиховог антицрквеног дјеловања.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Никшићки просвјетни радници: Протест према наметнутом Закону о слободи вјеросповијести

Саопштењем за јавност, данас су се обратили и просвјетни радници Никшића, који се својим потписима придружују „слободномислећој црногорској господи“ у одбрани Српске православне Цркве у Црној Гори и апелују да се дискриминаторски Закон о слободи вјероисповјести што прије укине.

Преко 1100 студената стало у одбрану светиња: Сви као једно дајемо подршку нашој Светој Цркви!

Студенти Црне Горе, стали су у одбрану светиња. Њих тренутно на спсику 1116 је потписало студентски проглас, који преносимо у цјелини

Студентски проглас

Уважено свештенство и монаштво, владике, браћо и сестре у Христу, помаже Бог! Поздрав, љубав, молитвену бригу и позив да се окрену према Богу шаљемо и онима који нијесу са нама и којима наша окупљања нијесу баш јасна!

Саопштење за јавност свештенства, монаштва и Српске Православне Црквене Општине Бијело Поље

У данима Петровданског поста у којима се налазимо, и када се спремамо да што достојније прославимо велике угоднике Божије Свете Апостоле Петра и Павла, као заштитнике Бијелог Поља, са тугом смо примили вијест да се заразна болест поново “шири” улицама нашег града.

Љекари из Бијелог Поља и Мојковца у одбрани светињa

Љекарима из Никшића, потписницима апела за очување светиња, а против дискриманције, након колега из Берана и Плава, придружили су се и колеге из Бијелог Поља и Мојковца.

Љекари из Бијелог Поља и Мојковца у одбрани светињс

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

Саопштење потписало 109 љекара из Никшића: Није нас било 26. Увијек са својим народом и уз своју Цркву

Љекари, учесници литије у Никшићу, „прошлих и свих будућих литија“ обратили су се саопштењем за јавност реагујући на саопштење Општинског одбора ДПС-а Никшић да је 26 љекара пристало да буде параван за оне који су прошле недјеље предводили литије у Никшићу.

Саопштење потписало 109 љекара из Никшића

Епископски савјет: Политикантска злоупотреба озбиљне теме пред најављене изборе

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
ЕПИСКОПСКОГ САВЈЕТА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ
Цетиње, 12. јун 2020.

Предсједник Владе Душко Марковић је одлучио да јавно говори о састанку који су он, предсједник државе и наши архијереји: митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије, одржали прије неколико дана.

Будући да је премијер изрекао више тврдњи, дужни смо да оне најважније прокоментаришемо.