Ажурирани списак: 2.339 просветара дало подршку Цркви у борби против безакоња

Просвjетни радници из цијеле Црне Горе, њих 2.339, својим потписима су пред лицем цјелокупне домaће и међународне јавности, дали подршку Цркви у борби против безакоња оличеног у спорном Закону о слободи вјероисповијести.

2.339 просветара дало подршку Цркви у борби против безакоња

Оштар протест Епископа источноамеричког Иринеја Стејт Департменту

У суботу, 4. јула 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Г. Иринеј, упутио је писмо Г. Мајку Помпеу, државном секретару САД. У писму, Владика је честитао Г. Помпеу Дан независности Америке, посебно се осврнувши на универзалне слободарске вредности које се тога дана прослављају.

Др Владимир Лепосавић: In flagranti

Парламентарна скупштина Савјета Европе објавила је, 22. јуна ове године, привремени Извјештај о Црној Гори, а у оквиру пост-мониторинг дијалога који се спроводи последњих пет година. Извјестиоци из Холандије и Литваније боравили су недавно у Црној Гори и описали ситуацију у земљи. У дијелу који се односи на политичке прилике, поред посебног осврта на последње предсједничке изборе, подијељену и поларизовану политичку сцену и аферу „Коверта“, посебно је анализирана и криза коју је изазвао Закон о слободи вјероисповијести (параг. 29-47, стр. 11-15).

Прогон свештенства у Црној Гори, прогон породице Миловановић

Свештеник Стефан Миловановић, парох берански, добио је од МУП-а решење да напусти државу Црну Гору у року од 30 дана. Разлог за ово је, како се наводи, служба коју је о. Стефан вршио улицама Берана, у вријеме епидемије, иако том приликом нијесу прекршене мјере НКТ-а. Иначе, ова служба је неопходна да се чини, управо, у вријеме болести или неке друге пошасти.

За само два дана 1150 пензионера потписало подршку СПЦ у Црној Гори

Ми доље потписани, грађани Црне Горе, са статусом пензионисаног лица, који имамо држављанство Црне Горе, било да живимо у њој, или ван ње, без обзира на вјерску, националну и друштвену припадност, желимо да дамо подршку Митрополији Црногорско-приморској, у очувању свих Хришћанских вриједности и светиња о којима годинама брине, без икаквих политичких конотација и злоупотреба основног грађанског права на слободу вјероисповијести, што гарантује и Универзална међународна повеља о људским правима, донијета од стране Уједињених нација.

Владика Јоаникије служио у манастиру Ђурђеви Ступови

На празник Рођења Светога Јована Претече - Ивањдан,  Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије уз саслужење свештенства Архијерејског намјесништва беранског и свештено-монаштва манастира служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Митрополит Амфилохије: Мржњом и подјелама бране власт и лично богатство

Најтрагичније је то што сад лишавају хљеба читаве породице угледних људи, само зато што иду на литије и што, по цијену сопствене жртве, прихватају борбу против безакоња, и слободу, истакао митрополит.

Митрополит Амфилохије

Медицинска сестра из Берана Бранка Делевић: Смијењена сам због подршке Цркви

Бранка Делевић, медицинска сестра из Берана, смијењена је са мјеста главне сестре у беранској Општој болници због тога што је њен рођени брат Радош Раичевић напустио Демократску партију социјалиста, али и због тога што пружа подршку Српској православној Цркви и одбрани светиња у Црној Гори.