Отац Лука Цуцмил на прослави матуре у Плужинама

Срећан сам што су ме матуранти ЈУ ОБРАЗОВНОГ ЦЕНТРА ПЛУЖИНЕ, наше гимназије и трговачке школе генерације "05" позвали да са њима прославим њихову матуру и благословим вече. За њих је ово велики дан али и за мене што су ме позвали да будем са њима.

Отац Лука Цуцмил на прослави матуре у Плужинама

Декларација Свесрпског сабора о заједничкој будућности српског народа

Владе Србије и Републике Српске су усвојиле 8. јуна 2024. године, у оквиру Свесрпског сабора у Београду, Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, која садржи 49 закључака, ставова и циљева у циљу очувања мира, стабилности, националног, културног и верског идентитета, као и интензивирања и продубљивања сарадње и међусобне заштите.

25 година од хиротоније Митрополита Јоаникија на Цетињу

На данашњи дан прије 25 година Митрополит Јоаникије хиротонисан је на Цетињу у чин епископа од стране Патријарха Павла, Митрополита Амфилохија и 12 епископа.

25 година од хиротоније Митрополита Јоаникија на Цетињу

ДОСТОЈАН!

Протопрезвитер-ставрофор Слободан Јокић: Саборни храм је душа Никшића

Протопрезвитер-ставрофор Слободан Бобан Јокић, архијерејски намесник никшићки био је гост специјалне емисије Телевизије "Храм", Архиепископије београдско-карловачке, у оквиру које је говорио о историјату и значају Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу.

Саборни храм је душа Никшића

Ходочашће у славу и част Светог Василија Острошког

По благослову Владике Методија, беранци Марко Дашић и Зоран Бабовић крећу на поклоњење Моштима Светог Василија Острошког. У славу Божију, а у част и спомен Светог Василија, планирају да пјешке пређу 146,6 километара, и 12. маја стигну у острошку Светињу.

На главном Тргу у Никшићу обијена кућица са украсима

На Тргу слободе у Никшићу гдје је у току Васкршњи базар током ноћи обијена је једна од кућица са украсима.

На главном Тргу у Никшићу обијена кућица са украсима

У објекат је проваљено, а све што је било унутра је уништено и разбацано по тргу.

Одржан 7. Острошки полумаратон

На стази од Саборне цркве Светог Василија у Никшићу до манастира Острог, под покровитељством Општине Никшић и Митрополије Црногорско приморске, уз подршку Министарства спорта и младих и АСЦГ а у техничкој организацији Атлетског клуба “Никшић”, одржан 7. Острошки полумаратон на коме је наступило преко 550 такмичара из 15 земаља Свијета: Албаније, Малте, Турске, Бугарске, Сјеверне Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Италије, Русије, Литваније, Украјине, Француске, Словеније, Чешке и Црне Горе.   

УНЦГ прославило крсну славу: Благовијести за нове вијести у новинарству

Удружење новинара Црне Горе данас је у Никшићу обиљежило своју крсну славу- празник Благовијести.

УНЦГ прославило крсну славу

У оквиру свечаности предсједнику Општине Никшић Марку Ковачевићу додијељено је највеће признање Удружења- Споменица 150 година новинарства у Црној Гори.

(ВИДЕО) Савезничко демолирање на Благовијести: Бомбардовање Никшића 7. и 8. априла 1944.

7. и 8. априла 1944.г. авијација САД је сравнила Никшић са земљом.

Под рушевинама је нађено 500 људи, а тадашњи градоначелник Никшића Јеврем Шаулић је Међународном црвеном крсту у Женеви јавио да су Никшић бомбардовали непријатељски авиони, који су осим бомбардовања градског језгра убијали митраљеском ватром из авиона цивиле по улицама града.