На годишњицу упокојења Будимира Благојевића, великог приложника и добротвора, служен помен

На годишњицу упокојења Будимира Митровог Благојевића, задужбинара Епархије будимљанско-никшићке, у понедјељак 5. септембра 2022. године, служен је помен на његовом гробу, у старом Градском гробљу у Никшићу.

На годишњицу упокојења Будимира Благојевића, великог приложника и добротвора, служен помен

Помен је служио протојереј Данило Зиројевић.

Велики приложник и добротвор Будимир Благојевић остао је сироче у данима најранијег дјетињства, када су се одиграли они страшни догађаји у Пиви, током Другог свјетског рата. То животно бреме носио је са болом и тугом, али отмено и достојанствено. Напустио је овоземаљски живот са жељом да оно што је стицао, заједно са супругом Даницом, утка у нова покољења која, такође, наилазе на тешкоће. Из тог разлога обратио се Црквеној општини Никшић и свој иметак повјерио Цркви, желећи да помогне онима којима је помоћ најпотребнија, сирочићима и дјеци која су сиромашна.

Црквена општина Никшић, и овом приликом, изражава благодарност и молитвено се сјећа овог великог приложника, који је Епископији с љубављу и повјерењем завјештао стан у Никшићу, кућу са окућницом у Заборју у Пиви и личну уштеђевину, а за помоћ онима којима је најпотребније.

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe