Предсједник Ковачевић и Епископ будимљанско-никшићки Методије уручили донацију ЈЗУ Општа болница Никшић

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и епископ будимљанско-никшићки Методије уручили су апарат – електрохируршки радиофреквентни нож вд директора ЈЗУ Општа болница Никшић Душанки Милатовић.

Предсједник Ковачевић и Епископ будимљанско-никшићки Методије уручили донацију ЈЗУ Општа болница Никшић

 Том приликом предсједник Ковачевић истакао је задовољство што Општина Никшић има прилику да учествује у овој вриједној донацији заједно са Епархијом будимљанско-никшићком.

 „Ми се трудимо да водимо одговорну политику посебно према нашим најмлађим суграђанима и женама. Општина Никшић ове године по први пут из буџета финансира и ВТО, јер је сваки нови живот за Никшић драгоцјен. Задовољство ми је што ову вриједну донацију од око пет хиљада евра дајемо заједно са онима који брину о духовном здрављу нашег народа. Општина Никшић ће увијек подржати овакве и сличне донације, како бисмо на прави начин сервисирали све оно што су потребе наших грађана. Одговорно ћемо се односити према нашој друштвеној заједници, посебно према овој категорији, о којој сам говорио, јер су жене стуб нашег друштва, а дјеца наша будућност“, поручио је предсједник Ковачевић.

Епископ будимљанско-никшићки Методије цитирао је Светог аву Јустина Ћелијског, који је казао „да је дијете парче неба на земљи и парче небеске истине и небеске правде и небеске бестрасности“.

„Сви наши преци, од наших родитеља, преко наших предака, до Адама и Еве, имали су тај дар и благослов Божији да буду саствараоци Божанског стварања у историји људског рода и да у томе учествују. То је благослов и позив сваког човјека који се роди и дође на овај земаљски шар. Веома ми је драго што смо учествовали у овој донацији, која ће послужити постизању једног бољег и функционалнијег живота у овоме граду“, истакао је епископ Методије.

ВД директора ЈЗУ Општа болница Никшић Душанка Милатовић захвалила се предсједнику Ковачевићу и епископу Методију на вриједној донацији.

„Електрохируршки радиофреквентни нож је веома значајан за лијечење наших пацијенткиња. Заједно са својим здравственим тимом дајем све од себе да унаприједимо наше здравство и пружимо грађанима бржу и квалитетнију здравствену услугу“, казала је Милатовић.
Начелник Хируршког одјељења Дејан Бајовић и начелник Гинекологије Милан Кнежевић говорили су о успјешности методе приликом које се користи електрохируршки радиофреквентни нож.

Извор: facebook

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe