Голијски сусрети

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Методије посјетио је, у понедељак 8. октобра 2022. године, голијску парохију. Заједно са њим били су секретар Епархије свештеник Мирко Вукотић и вишегодишњи парох голијски отац Драган Крушић.

Голијски сусрети

Радујући се Владичиној посјети, игуманија манастира Светог Саве под Орлином и представници црвених општина у некадашњој Општини Голија упознали су Владику са постојећим стањем и предстојећим радовима у овој парохији.

Осим манастира Светог Саве и Саборне цркве Светих апостола Петра и Павла на Крсцу, посјетом су били обухваћени и црквени објекти у изградњи: црква Свете Петке у Јасиковици, пбиљежје на извору Светог Саве у Јављену и црква Светог Јована (Његошева капела) у Вишњића Долу.

Мимо посјете црквеним објектима, Владика је био радо дочекан гост у породицама Манојловић (Чарађе) и Горановић (Јављен).

Овај прелијепи дан украшен је најискренијим људским разговорима, у којима су, осим питања везаних за довршетак наведених црквених објеката, доминирале теме човјековог постојања на земљи, његови односи према Богу, природи и људској заједници.

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe