У цркви светих Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу прослављен Васкрс

Kао и у осталим крајевима Црне Горе, Васкрс у Бијелом Пољу прослављен је молитвено у храмовима Васкршњом Литургијом.  У цркви Светих апостола Петра и Павла Литургију је служио протојереј-ставрофор Дарко Пејић, уз саслужење јереја Александра Kрговића, а у цркви Светог Николаја у Никољцу јереј Милосав Јовановић.

У цркви светих Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу прослављен Васкрс

Послије причешћа вјерника, јереј Александар је прочитао Васкршњу посланицу Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија.
Честитајући највећи хришћански празник сверадносним поздравом Христос Воскресе, о. Дарко је казао да у олтару ове древне светиње, већ, годину дана, стоји васкршње јаје на којем пише “Не дамо светиње”.

“Запамтили смо, заклели се и рекли, ако Бог да, борићемо се, трудити и испунити завјет да их одбранимо. Желим да вас замолим да онај мир, јединство, слогу и љубав које смо имали у литијама, имамо и данас, и сјутра и увијек. Не тражимо једни у другима слабости, недостатке и мане, тражимо добро у сваком човјеку. А како ћете знати да тражите добро? Тако што ћемо се сами потрудити да будемо добри, како Јеванђеље каже: Доброме је све добро и чистоме је све чисто. Kада ухватимо себе да за свакога имамо неку примједбу, да му знамо неки недостатак и ману, потврђујемо и свједочимо само једно - да смо сами пуни мана и недостатака. Исправимо себе и спашћемо хиљаде око себе“.

„Да будемо оно на шта смо позвани, а Христос каже апостолима и кроз њих овом свијету: Даће Бог да осветимо себе животима својим и животима своје породице. Ово су дани Васкрса, дани радости, да Господ Бог донесе и дарује, радост, живот, здравље, слогу и љубав, а жалост, болест и смрт однесе”, бесједио је о. Дарко.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe