Литургија на Бадњи дан на Жабљаку

У саборној цркви Светог Преображења у Жабљаку на Бадњи дан је служена литургија, која је почела у 8 сати. Литургију је служио парох жабљачки, протојереј Миливоје Јововић уз присуство ограниченог броја вјерника и уз поштовање актуелних епидемиолошких мјера.

Литургија на Бадњи дан на Жабљаку
Овогодишњи Бадњи дан протиче у несвакидашњој атмосфери и у мало другачијим условима него што је то годинама уназад био случај. Наиме, одмах након јутрошње литургије у порти цркве наложен је бадњак тако да неће бити традиционалног налагања уз присуство вјерника а које се одржавало традиционално пред крај дана. Отац Миливоје Јововић обавијестио је вјернике да уколико то желе могу у току цијелог дана  наложити своје бадњаке испред цркве, не задржавајући се дуго, како би на тај начин биле испоштоване све епидемиолошке мјере.

На Жабљаку је на Бадњи дан велико невријеме, праћено олујним вјетром и мећавом што ће свакако утицатити да се вјерници не задржавају испред цркве а на шта Свештеник и сви чланови црквене општине усрдно позивају како би смо у овим данима показали бригу за своје најмилије.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe