САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПОКУШАЈА РУШЕЊА ЦРКВЕНЕ ОГРАДЕ

Српска Православна Црквена општина Андријевица се, након нових покушаја (догађај од 31. јула 2020) црногорских и андријевичких политичких власти да наруше друштвени мир који влада међу православним народом, одлучује да јавност обавијести о чињеницама, које су важне ради разјашњења правне и фактичке ситуације у вези грађевинских радова које би Општина Андријевица да изводи на огради и у порти око Цркве Светог Архангела Михаила, на Књажевцу.

Епископски савјет СПЦ у ЦГ: Дијалог служио за нове уцјене Цркве и актуелни политички маркетинг

Епископски савјет Српске православне Цркве у Црној Гори је данас, поводом посљедњих разговора о дискриминаторном Закону о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница доставио Влади Црне Горе писмо следеће садржине:

Епископски савјет СПЦ у ЦГ

Саопштење за јавност ЦО НИкшић

Пошто су до нас стигле гласине да се за вечерас у Никшићу планира одржавање ауто-литије обавјештавамо вјерни народ и свеукупну јавност да такав догађај у организацији Црквене општине Никшић није планиран.

Саопштење за јавност ЦО НИкшић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ НОВОГ НАПАДА НА СВЕШТЕНСТВО ЕПАРХИЈЕ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКЕ

Поводом нових, упорних, незаконитих и дискриминаторних „подухвата“ црногорске полиције и тужилаштва, који себе држе за представнике „грађанске Црне Горе“, дужни смо да јавност упознамо са наставком њиховог антицрквеног дјеловања.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Никшићки просвјетни радници: Протест према наметнутом Закону о слободи вјеросповијести

Саопштењем за јавност, данас су се обратили и просвјетни радници Никшића, који се својим потписима придружују „слободномислећој црногорској господи“ у одбрани Српске православне Цркве у Црној Гори и апелују да се дискриминаторски Закон о слободи вјероисповјести што прије укине.

Преко 1100 студената стало у одбрану светиња: Сви као једно дајемо подршку нашој Светој Цркви!

Студенти Црне Горе, стали су у одбрану светиња. Њих тренутно на спсику 1116 је потписало студентски проглас, који преносимо у цјелини

Студентски проглас

Уважено свештенство и монаштво, владике, браћо и сестре у Христу, помаже Бог! Поздрав, љубав, молитвену бригу и позив да се окрену према Богу шаљемо и онима који нијесу са нама и којима наша окупљања нијесу баш јасна!

Саопштење за јавност свештенства, монаштва и Српске Православне Црквене Општине Бијело Поље

У данима Петровданског поста у којима се налазимо, и када се спремамо да што достојније прославимо велике угоднике Божије Свете Апостоле Петра и Павла, као заштитнике Бијелог Поља, са тугом смо примили вијест да се заразна болест поново “шири” улицама нашег града.

Љекари из Бијелог Поља и Мојковца у одбрани светињa

Љекарима из Никшића, потписницима апела за очување светиња, а против дискриманције, након колега из Берана и Плава, придружили су се и колеге из Бијелог Поља и Мојковца.

Љекари из Бијелог Поља и Мојковца у одбрани светињс

Њихово саопштење преносимо у цјелости: