Бесједа протојереја-ставрофора Слободана Јокића на Благовијести

У трећу недељу Васкршњег поста – Крстопоклону, 7. априла 2024. године, на празник Благовијести, молитвено је било у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Бесједа протојереја-ставрофора Слободана Јокића на Благовијести

У Расову приказан филм „Љубав Твоја и непослушност моја“ аутора Луке Ђурапчевића

Сала Парохијског дома у Расову код Бијелог Поља, била је испуњена до последњег мјеста публиком, у суботу 6. априла 2024. године, приликом пројекције филма „Љубав Твоја и непослушност моја“, аутора Луке Ђурапчевића.

У Расову приказан филм „Љубав Твоја и непослушност моја“ аутора Луке Ђурапчевића

Одржани трећи Разговори о вјери у парохијском дому у Никшићу

Ове недеље, 7. априла 2024. године, на празник Благовијести, у препуној сали Парохијског дома, гости свештенства Саборног храма, који и воде ове духовне разговоре, били су: архимандрит Сергије (Рекић), игуман манастира Острога и протојереј Јордан Марков. 

Одржани трећи Разговори о вјери у парохијском дому у Никшићу

Велимир Миго Кастратовић - ”Мом духовнику, брату и пријатељу оцу Драгану”

Текст Велимира Мига Кастратовића,  предсједника Црквене општине Беране, о свом духовнику, брату и пријатељу оцу Драгану Ристићу.

Велимир Миго Кастратовић - ”Мом духовнику, брату и пријатељу оцу Драгану”

протојереј-ставрофор Драган Ј. Ристић (1969. - 2024.)

Амбасадор Републике Србије обишао Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу

Амбасадор Републике Србије у Црној Гори Небојша Родић боравио је са сарадницима, у четвртак 4. априла 2024. године, у посјети Општини Никшић.

Амбасадор Србије обишао Саборни храм у Никшићу

Изложба икона из манастира Житомислић „Огледало и загонетка“ у фоајеу Никшићког позоришта

У организацији Општине Никшић и Фондације „Житомислић“ Мостар, отворена је, у понедјељак 1. априла 2024. године, у фоајеу Никшићког позоришта, изложба репродукција икона из фундуса манастира Житомислић „Огледало и загонетка“.

„Огледало и загонетка“

Узајамна брига парохијана и свештеника бањанско-рудинске парохије

Бањани и Рудињани добро памте и цијене све оно што њихов парох годинама уназад ради и чини на обнови вјере, цркава и манастира. Црквени одбори прикупили средства и поклонили аутомобил свештенику Раденку Копривици “Дачиа Дастер” за велики труд и ревносну службу. Више од 120 километара у пречнику „покрива“ парохију свештеник Раденко Копривца и 13 година обилази сваку кућу по киши, снијегу, леду.

Свештеник Бобан Јокић: Вјера је откривење и стално откривање

Први по реду „Разговори о вјери” у Никшићу, у току овог Великог поста, одржани су у недјељу 24. марта у Парохијском дому при Саборној цркви Светог Василија Острошког. Синоћ су на питања вјерника поред никшићког свештенства одговарали свештеници Обрен Јовановић и Јордан Марков.

Свештеник Бобан Јокић

Директорица никшићког Дома здравља посјетила манастир Острог

Директорица Дома здравља из Никшића, др Вера Булатовић са сарадницима посјетила манастир Острог гдје их је дочекао и срдачно примио игуман манастира архимандрит Сергије. Том приликом Вера Булатовић је у име Дома здравља Никшић уручила оцу Сергију захвалницу из благодарности за очински однос и донације које манастир Острог дарује овој здравственој установи сваке године.