Прослављена слава црквеног хора „Светих Јоакима и Ане“ из Мојковца

Црквени хор „Светих Јоакима и Ане“, при Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу, прославио је у 17. Недјељу по Педесетници, 23. септембра 2018, своју славу - Свете праведне Јоакима и Ану.

Прослављена слава црквеног хора „Светих Јоакима и Ане“ из Мојковца

Слава је обиљежена молитвено Светом Литургијом, коју су у Саборном храму служили мојковачки пароси, свештеници Александар Крговић и Данило Дамјановић, а у којој су појали чланови хора „Светих Јоакима и Ане“ под руководством Иване Мрдовић.

Поводом славе хора освећен је и преломљен славски колач, а по одслуженој Литургији заједничарење је настављено у порти храма са свештеницима и вјерним народом уз скромно послужење. Било је ријечи о учешћу хора на следећој недељној Литургији, која ће, у оквиру дјечјег Сабора Епархије будимљанско-никшићке, бити служена у манастиру Добриловина, на празник Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мати им Софије, 30. септембра 2018.  

Члановима хора да пожелимо да још много година прослављају славу и да са својим диригентом приносе славу Богу, украшавајући света богослужења и увеличавајући црквене свечаности у мојковачкој Општини на многаја љета.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe