Ученици беранске Гимназије ''Панто Малишић'' прикупили помоћ за потребе Народне кухиње ''Дивна Вековић'' у Беранама

Како је тз. ''коронавирус'' из епидемије, која се појавила у ''далекој'' Кини прерастао у пандемију, појавила се истовремено међу људима и ''пандемија'' панике и страха. Наиме, затварају се државне границе, на снагу ступају разне мјере опреза и превентиве, и, наравно, строге изолације.

Помоћ за Народној кухињи ''Дивна Вековић

Брзином свјетлости распространила се међусобна, егоцентрична сумња и бојазан да је свако потренцијалана опасност за ''Моје'' здравље, као и да ће могућа несташица хране и лијекова, опет,  довести у питање само лични опстанак свакога од нас. На тај начин придаје се искључиво значај личним потребама и у великој мјери гаји незаинтересованост за потребе свих осталих.

Међутим, у оваквим и сличним ситуацијама, ''пандемија'' панике и страха може да буде од изузетне користи, уколико је она изазвана бригом за друге.

Свијетли примјер бриге и пожртвованости за друге, и то у тренутку када се и сами налазе у опасности, као и сви остали, показали су недавно  ученици III-3 разреда беранске Гимназије ''Панто Малишић'', чији је разредни старјешина Радош Раичевић. Горепоменути гимназијалци су самоиницијативно прикупили помоћ у храни за потребе Народне кухиње ''Дивна Вековић'' и оних који се налазе на ивици животне егзистенције.

Иначе, Народна кухиња ''Дивна Вековић'' у Беранама отворена је при Манастиру ''Ђурђеви Ступови'' и свакодневно припрема око 120 оброка за оне најсиромашније.

Овом приликом желимо да се у име братства Манастира и Управе народне кухиње најсрдачније захвалимо ученицима за прикупљену помоћ и пожелимо им да и убудуће служе свима за примјер и буду потпора своме народу оним даровима које су примили од Бога.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe