Филм „Косово: моменат у цивилизацији“ премијерно приказан у Никшићу

На празник Видовдан, у четвртак 28. јуна 2018, одржана је никшићка премијера филма „Косово: моменат у цивилизацији“ режисера Бориса Макагурског.

Филм „Косово: моменат у цивилизацији“ премијерно приказан у Никшићу

Пројекција је организована у Парохијском дому, чија сала је била тијесна да прими све који су жељели да гледају филм. Бројну публику и представнике јавног и политичког живота, поздравио је Лука Вукадиновић, домаћин премијере и предсједник Иницијативног одбора Праве Црне Горе у Никшићу.

Након пројекције, публици се обратио Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе, који је захвалио Епископу будимљанско-никшићком Г. Јоаникију на благослову да се премијера филма организује у Црквено-народном дому. По његовим ријечима, намјера им је била да једно овакво остварење, које је приказивано у градовима широм Америке, Канаде, Западне Европе, погледа што већи број људи, међутим, за то нијесу добили одобрење од управе никшићког Позоришта.

Премијери је присуствовао и режисер филма Борис Малагурски, чије обраћање је публика поздравила срдачним аплаузом, изражавајући, на тај начин, подршку за његов ангажман у борби за истину о Косову и Метохији у западном свијету.
Овај догађај, организован не без разлога на празник Видовдан, био је прилика и за прикупљање потписа у вези са поништењем одлуке Владе Црне Горе о признању лажне државе на територији Косова и Метохије.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva