Изложба „Нове косовско-метохијске фреске“ Славка Потпаре отворена у Никшићу

У Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу, у суботу 18. маја 2019, отворена је изложба „Нове косовско-метохијске фреске“ Славка Потпаре.

Изложба „Нове косовско-метохијске фреске“ Славка Потпаре отворена у Никшићу

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве са редовног заседања одржаног у манастиру Жичи и Београду од 9. до 18. маја 2019. године.

maj-2019-saostenje-sa-svetog-arhijerejskog-sabora

Митрополит Порфирије: Дјела Митополита Амфилохија су продужено Јеванђеље Господа Исуса Христа

Издавачко-информативна установа Митрополије црногорско-приморске „Светигора“ синоћ је у Београду представила комплет Изабраних дјела Његовог високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског др Амфилохија.

Никшић – Свенародна литија у част и славу Светог Василија Острошког

Свечаном свенародном Литијом, која је на празник Светог Василија Острошког Чудотворца, у недјељу 12. маја 2019, прошла кроз град Никшић, торжествено је прослављен празник Светог Василија Острошког, Небеског заштитника града Никшића и његових житеља, чији велељепни храм је прославио храмовну славу.

Свети Василије Острошки свечано прослављен у Никшићу

Празник Светог оца нашег Василија Острошког Чудотворца, који је храмовна слава Саборног храма у Никшићу, молитвено и свечано је прослављен у недјељу 12. маја 2019.

Свети Василије Острошки свечано прослављен у Никшићу

Завршен програм манифестације „Дани Светог Василија Острошког“

Концертом духовне музике Београдског пјевачког друштва, који је, у навечерје празника Светог Василија Острошког, у суботу 11. маја 2019, одржан у никшићком Саборном храму, завршен је програм традиционалне културно-духовне манифестације „Дани Светог Василија Острошког“.

Света Литургија и слава храма у Мартиновићима код Гусиња

На темељима порушене цркве Светог Василија Острошког у Мартиновићима код Гусиња, у нејдељу, 12. маја, на празник СВетог Ваилија служена је Света Литургија и обиљежена храмовна слава.

Света Литургија и слава храма у Мартиновићима код Гусиња

Свечано бденије уочи празника Светог Василија Острошког

У навечерје празника Светог Василија Острошког Чудотворца, у суботу 11. маја 2019, свечано бденије служено је у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Свечано бденије уочи празника Светог Василија Острошког