Предавање одржано у Никшићу

У Недјељу православља, 17. марта 2019, у сали Црквено-народног дома „Светог Василија Острошког“ у Никшићу, предавање на тему „Хришћанска ријеч у Недјељу Православља“ одржао је протојереј-ставрофор др Дарко Ђого.

Великопосно предавање одржано у Никшићу

Епископ Јоаникије на Теодорову суботу служио Литургију у манастиру Добриловина

 

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на Теодорову суботу, 16. марта 2019, са свештенством, Свету Архијерejску Литургију, у манастиру Добриловина.

Епископ Јоаникије служио Канон Светог Андреја Критског

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је током прве недеље Великог поста, у сриједу 13. марта 2019,  Покајни канон Светог Андреја Критског у манастиру Ђурђеви Ступови, уз саслужење свештенства и братства Манастира.

Пређеосвећена Литургија у Ступовима

У сриједу, 13. марта 2019, на празник преподобног Василија Исповједника и Јована Касијана, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у манастиру Ђурђеви Ступови.

Дјеца с љубављу „Нашем патријарху Павлу“

Остало још мало времена до 20. марта, када се завршава ликовни и литерарни конкурс „Наш патријарх Павле“, који су, за ученике основних и средњих школа у Црној Гори, расписале Епархија будимљанско-никшићка и Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори.

Дјеца с љубављу „Нашем патријарху Павлу“

Вечерњa с чином праштања у манастиру Ђурђеви Ступови

У навечерје Великог часног поста, у недјељу 10. марта 2019, у манастиру Ђурђеви Ступови служена је вечерња служба праштања којој је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Вечерњa с чином праштања у манастиру Ђурђеви Ступови

Вечерњa с чином праштања у Никшићу

У навечерје Великог часног поста, у недјељу 10. марта 2019, у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу служена је вечерња служба праштања.

Вечерњa с чином праштања у Никшићу

Вечерњу и молитву за благословен почетак Часног поста служио је протојереј Остоја Кнежевић, старјешина Храма.

Васкршњи пост је темељ и образац свим осталим постовима

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у Недјељу праштања – Сиропусну, уочи почетка Великог поста, 10. марта 2019, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Супови, уз саслужење свештенства, монаштва и молитвено учешће вјерног народа.