Хуманитарни концерт за обнову Саборног Храма Светог Василија Острошког у Никшићу

У четвртак, 22. фебруара, у Руском дому у Београду уприличен је хуманитарни концерт са циљем прикупљања средстава за обнову Саборног Храма Светог Василија Острошког у Никшићу. Концерт је одржан у  организацији Удружења „Православна нит“ из Београда.

Хуманитарни концерт за обнову Саборног Храма Светог Василија Острошког у Никшићу

Догађају су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, игуман манастира Велика Ремета архимандрит Стефан, игуман манастира Карно архимандрит Лука, архијерејски намјесник никшићки протојереј-ставрофор Слободан Бобан Јокић, протојереј Миодраг Тодоровић, јереј Лука Цицмил, предсједник Општине Никшић г. Марко Ковачевић, многобројно свештенство и монаштво  из више епархија Српске Православне Цркве као и представници јавног, културног и политичког живота.

У име Епархије будимљанско-никшићке и ЦО Никшић, сабранима се обратио протојереј Миодраг Тодоровић, свештеник из Никшића.

Концерт богатог културно-уметничког програма окупио је на сцени Руског дома врсне извођаче традиционалне и духовне музике из Србије и Црне Горе као и фолклорне ансамбле.

Ускоро опширније.

Извор: ТВ Храм

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe