У Никшићу одржано донаторско вече за Жупски манастир

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Методија, а у организацији Епархије будимљанско-никшићке и манастира Светог Луке у Жупи Никшићкој, у Никшићу је у уторак 12. септембра 2023. године, одржано добротворно вече под називом „Чините добро и да вам се не досади“ чија средства су намијењена за фрескопис цркве Светог апостола Луке у Жупи Никшићкој.

У Никшићу одржано донаторско вече за Жупски манастир

Сабрање је благословио, произносивши пригодну бесједу „Манастири и криво гудало, то је праву вјеру сачувало“ протојереј Миодраг Тодоровић.

Поздравним словом се обратио Марко Ковачевић, предсједник Општине Никшић.

У веома богатом културно-умјетничком програму учествовали су: Миодраг Жунић Жуна, музичар из Подгорице, пјевачка група „Симонида“ из Невесиња, пјесник Радинко Крулановић, етно појац Тијана Вучетић из Никшића, етно појац Марија Ратковић из Требиња, гуслар Никола Кривокапић, музички извођачи Александар и Теодора Матовић, пијанисткиња Анастасија Чалак, виолинисткиња Маја Мијановић, солисткиња Евгенија Петковски, виолинисткиња Магдалина Кнежевић. Програм је водила Далиборка Радановић из Требиња.

У Никшићу одржано донаторско вече за Жупски манастир
Добротворно вече у Никшићу једно је у низу која су, поводом прикупљања средстава за фрескописање манастирске цркве,  организована у више градова Епархија СПЦ.

У понедјељак, 18. септембра 2023. године, са благословом Његове Светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског Г. Порфирија и Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Методија, у МТС дворани у Београду у 19.30 часова, такође ће се одржати слично добротворно вече, тачније представа под називом "Не губи се добро- кад се за добро даје".

У Никшићу одржано донаторско вече за Жупски манастир
Догађај организује манастир Светог Луке у Жупи Никшићкој уз помоћ многобројних православних хришћана и пријатеља манастира, нарочито проф. др Вање Ковић и проф. др Небојше Дугалића.

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион ће благословити сабрање и одржати уводну бесједу, а у овој добротворној вечери - представи најављено је учешће истакнутих драмских умјетника: Небојше Дугалића, Бранислава Зеремског, Александра Срећковића, Андреја Шепетковског, Небојше Илића, Радивоја Буквића, Слободе Мићаловић, Ивана Босиљчића и  вокално-инструменталног састава "Фенечки бисери". Водитељ и наратор биће Александар Гајшек.

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe