Епископ Иларион на добротворној вечери за манастир Жупа Никшићка "Не губи се добро - кад се за добро даје"

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион присуствовао је у понедељак, 18. септембра 2023. године добротворној вечери за фрескопис манастира Жупа Никшићка "Не губи се добро - кад се за добро даје" у Мтс дворани у Београду.

Епископ Иларион на добротворној вечери за манастир Жупа Никшићка "Не губи се добро - кад се за добро даје"

Обраћајући се присутнима, Епископ Иларион је пренео благослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и рекао да сви желимо да овај свет постане лепши, да се овај свет гради, да се приноси Богу. Радост је када човек учествује у нечем што је добро и што је ваљано, па ето нека би свако од нас један део свога дара, макар то биле оне лепте, новчић који је она сиромашна удовица стављала у храмовну благајну, нека би то бар био наш принос, али нека бисмо се нашли на том списку приложника који граде град небески. Манастир је град небески. Манастири су настали у оно доба када је хришћанство почело слободно да се проповеда улицама велеграда оног времена и када су многи преко ноћи постали хришћани, али не тако посвећени као хришћани који су живели у време прогона. Тада се по промислу Божијем јавља потреба да се у пустињи направи прави град, онај град који ће заправо бити темељ небеског Јерусалима, град који постоји искључиво због тога што је Христос васкрсао.

На добротворној вечери учествовали су Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски, Александар Срећковић, Андреј Шепетковски, Небојша Илић, Радивоје Буквић, Виктор Савић, Иван Босиљчић и вокално-инструментални састав "Фенечки бисери".

Извор: ТВ Храм

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe