Владика Методије освештао темеље парохијског дома у Бубањама

На празник Светог апостола Томе, у сриједу 19. октобра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије, након одслужене свете Литургије, у храму у Брзави, код Бијелог Поља, освештао је, у подневним часовима, темеље будућег парохијског дома у селу Бубање код Берана.  

Владика Методије освештао темеље парохијског дома у Бубањама

Владика је у свом архипастирском слову навео да ће будући парохијски дом бити мјесто за окупљање, братску слогу, љубав, међусобно помагање, праштање свих који се буду сабирали на овом благословеном и светом мјесту.

„Да уздизањем и изградњом ове куће, уједно, и себе духовно изграђујемо и усавршавамо, а показаћемо да смо духовно сазрели и прави, истински хришћани, достојни потомци својих предака тиме ако будемо праштали једни другима и ако будемо вољели и помагали једни друге. Ни по чему другом се то неће познати осим по томе. То су плодови духовни које треба сви, који се овдје сабирају и граде ову кућу благословену у којој ћемо се окупљати, да граде и нашу међусобну заједницу и однос чија је мјера љубав, коју је задао Христос Бог наш, Коме нека је слава у вјекове вјекова“, поручио је Епископ Методије. 

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe