Ускликнимо заједно и с љубављу Светитељу Сави!

Широм Епархије будимљанско-никшићке Свети Сава је прослављен у свим већим храмовима и манастирима, најприје молитвено, служењем свете Литургије и ломљењем славлског колача, али и дјечијим светосавским академијама, којима најмлађи узносе славу и хвалу Господу и Светом Оцу и заштитнику нашем Сави.

У манастиру Свете Тројице, у Брезојевици, свету Литургију служили су јеромонах Георгије (Рајаковић) и јереј Бојан Радуновић. Пригодном бесједом вјерном народу обратио се о. Георгије и захвалио домаћинима овогодишње славе на светосавским пакетићима, који су уручени дјеци учесницима програма и онима који су присуствовали светосавској светковини.

Ускликнимо заједно и с љубављу Светитељу Сави!

Дјеца су рецитовала стихове о Светом Сави и вјери православној, а њихов труд и умјешност награђени су топлим аплаузима. Најмлађи учесник дјечје академије била је четворогодишња Ирина Радуновић.

У цркви Зачећа Светог Јована Крститеља у Страшевини код Никшића, дан раније, у недјељу 26. јануара 2020. дјеца из школе вјеронауке „Растко“ при овом храму, прославили су Светитеља Саву, традиционалном, дјечјом академијом. Страшевински храм био је „мали“ да прими све учеснике и посјетиоце програма, који је, заједно са полазницима школе вјеронауке, пјесмама и рецитацијама осмислио и припремио вјероучитељ Лука Јововић.  

Ускликнимо заједно и с љубављу Светитељу Сави!

Дјечја Светосавска академија одржана је и у Никшићу. Послије Литургије, која је на дан празника, служена у Саборном храму Светог Василија Острошког, малишанима је празник честитао свештеник Остоја Кнежевић. Потом су полазници школе вјеронауке казивали стихове у славу првог српског архиепископа и просветитеља, Светог Саве, а  пјесмом му је заблагодарио и хор Свете мати Ангелине српске.

Ускликнимо заједно и с љубављу Светитељу Сави!

Дјеци која су учествовала, као и онима који су присуствовали Светосавској академији, уручени су поклон-пакетићи.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe