СРУШИЛА МИЛОВ ЗАКОН: Једна од најбољих адвокатица у Америци покопала Закон о слободи вјероисповијести (ВИДЕО)

Више од пола године траје незадовољство, као и масовни протести православног живља због усвајања Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, а ова болна тема није пала у запећак ни током пандемије вируса корона и забране масовних окупљања.

За забринуте грађане закон је дискриминаторски, због повреде права на вјерску слободу и имовину.

Илијана Тодоровић, једна од 15 најбољих иностраних адвоката у САД и носилац три мастера права с највишим почастима, ријешила је да уради правну анализу закона, те пружи увид у то да ли постоји било шта проблематично с његовим одредбама. Циљ јој је, каже, да покуша појаснити закон “обичним људима”, предочити правне проблеме, а грађанима оставља слободу да донесу своје закључке.

Једна од најбољих адвокатица у Америци покопала Закон о слободи вјероисповијести

Читајући закон примјетила је многе несугласице. Готово да не постоји ниједан члан закона, од њих 66, а да нема неку врсту грешке: од граматичких до контрадикције с другим законима Црне Горе и противуставних одредби.

Члан 62, на примјер, каже да су “одређени верски објекти и земљишта које користе вјерске заједнице у Црној Гори културна баштина Црне Горе“, односно државна својина. При томе, ова држава већ има Закон о државној имовини, док у Уставу јасно стоји да су вјерске заједнице одвојене од државе.

Њена комплетна анализа Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, усвојеног 27. децембра 2019. у Црној Гори, објављена је на Јутјубу.

Илијана Тодоровић је рођена у Мркоњић Граду. Школовала се у Бањалуци, гдје је 2013. године и завршила право с високим просјеком. Након тога, ова талентована дјевојка одлази на мастер студије права у Америци, гдје за пет година завршава чак три мастера: америчко право, међународне правне студије и европско-континентално право, те три државне адвокатуре.

Тодоровићева је у Америци освојила и седам награда за правну екселенцију (Лаw Еxцелленце Аwардс), те написала неколико правних чланака, који су објављени у државним правним новинама и у ревизијама закона.

Погледајте у наставку детаљно објашњење свих неправилности које је Илијана Тодоровић нашла у Закону о слободи вјероисповијести…

Извор: serbiantimes.info

 

 

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe