Анализа Епархије будимљанско-никшићке показала да су се на Јавном сервису политички ставови покушали представити као историјске чињенице

У Епархији наводе да су кроз емисију на РТЦГ изнијети нетачни наводи да је Црна Гора постојала у 9. вијеку, да је вјера била „прокатоличка“, те да је Црну Гору „освоји српски владар Стефан Немања“.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава посјетила катедрални манастир Епархије будимљанско-никшићке

У уторак 10. септембра 2019.г., Њена Екселенција Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Црној Гори гђ. Џуди Рајзинг Рајнке, заједно са особљем амбасаде гђом. Никол Галагер, гђом Драганом Татић и гђом Јеленом Војнић посетила је катедрални манастир Епархије будимљанско-никшићке Ђурђеве Ступове у Беранама.

Владика Јоаникије: Оно што је Божје, што је праведно, истинито и вјером засољено, оно је неуништиво

У бесједи, којом се на празник Свете великомученице Марине – Огњене Марије, 30. јула 2019, обратио вјерном народу сабраном у храму, који је, као реплика Његошеве Ловћенске капеле, подигнут у селу Оклади код Бијелог Поља, Преосвећени Епископ Јоаникије, се осврнуо на актуелна дешавања у Црној Гори.

Владика Јоаникије: Нацрт закона је позив на гоњење СПЦ у Црној Гори

Нацрт закона о слободи вјероисповести више личи на револуционарни позив за гоњење Српске православне цркве (СПЦ) и пљачку њене имовине, него на ваљано правно регулисање слободе вјере, оцијенио је Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије у интервјуу „Дану“.

Саопштење за јавност Црквеног одбора Дубровско

Црквеног одбора храма светог великомученика Георгија  у дробњачком селу Дубровско поводом немилих иступа једног дијела једне дубровачке породице

Саопштење за јавност Црквеног одбора Дубровско

За људе није вријеме за подвајање, ни некада, ни данас, ни сјутра.

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Првославне Цркве са редовног заседања одржаног у Пећкој Патријаршији и Београду од 29. априла до 10. маја 2018. године.

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске

Владика Јоаникије: Не мијењамо име помјесне цркве, само историјски потврђујемо назив Патријаршије

Уколико Сабор Српске православне цркве у мају усвоји промјене Устава, званичан назив Српске православне цркве убудуће ће бити „Српска православна црква – Пећка патријаршија“.