Литургија у Реновцу

 

У суботу 23. фебруара 2019, у храму Светог Николаја у селу Реновац у Доњим Копривицама служена је Света Литургија којом је прослављен празник Светог свештеномученика Харалампија чији се дјелић светих моштију чува у храму у Реновцу.

Епископ Јоаникије одслужио Литургију у манастиру Шудикова

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светих мученика Хрисанта и Дарија, и других с њима, Преподобног Симеона Дајбабског, у суботу 1. априла 2017, Свету Ахијерејску Литургију у манастиру Шудикова.

Света литургија у Подмалинском

На празник Светог мученика Агапија, 28. марта 2015, у манастиру Подмалинско, Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и Администратор Епархије милешевске Господин Јоаникије, служио је Свету литургију.

Хор Преподобне мати Ангелине на храмовној слави Доњег манастира Острога

Црквени хор Преподобне мати Ангелине из Никшића, у недјељу 12. јуна, својим појањем учествовао је у литургијској прослави празника Силаска Светог Духа на апостоле и храмовној слави Доњег манастира Острога.

Ћирилица је живоносно и просвјећујуће слово

У парохијском дому цркве Светог Саве на Врачару у четвртак, 14. априла је отворена је изложба „Ћирилица данас – професор Стјепан Филеки“. Овом приликом одржан је скуп под називом „Ћирилица у информатичком друштву“, на којем су, уз Његову Светост Патријарха српског Г. Иринеја, говорили Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, Веско Драшковић, предсједник Удружења „Кнез Мирослав“ из Београда и архитекта Драгољуб Ацовић.