Света Тајна јелеосвећења у манастиру Ђурђеви Ступови

На празник Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана, у суботу 14. јула 2018, Света Тајна јелеосвећења служена је у манастиру Ђурђеви Ступови.

Света Тајна јелеосвећења у манастиру Ђурђеви Ступови

Чином свете Тајне началствовао је протојереј-ставрофор Драган Ристић, архијерејски намјесник берански уз саслуживање свештенства Архијерејског намјесништва беранског и монаштва Манастира.

Вјерном народу обратио се о. Драган, говорећи о важности Свете Тајне јелеосвећења.

„Одслужисмо данас Свету Тајну јелеосвећења да се у ово вријеме у коме ми живимо, а које је доста тешко, усрдно, заједнички Богу помолимо, да кроз ову молитву добијемо, првенствено, опроштај оних гријехова које, како кажу Свети Оци, на Светој Тајни исповјести често заборавимо да кажемо свештенику или се стидимо, јер се стидимо самих себе. Кроз читање молитава на Светој Тајни јелеосвећења, кроз ријечи које су написали наши Свети Оци да се подсјетимо на оно што би требали да исповједимо и на који начин да живимо, а једина и права истина јесте овдје, у Цркви Божјој. Нека је на здравље и на спасење, да нас Бог молитвама Пресвете Мајке наше Богородице Тројеручице Чудотворне иконе која се, благодаћу Божјом, налази овдје, у овој светињи, да нас заштити, сачува како би стално славили Његово свето име Оца и Сина и Светог Духа“, казао је свештеник Драган Ристић.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva