Емисија ”Са Српском у центар” - Свештеник Миајло Бацковић и Игор Дамјановић (ВИДЕО)

Свештеник Миајло Бацковић и Игор Дамјановић су 15. априла 2024. године били гости Српске Радио-телевизије у емисији ,,Са Српском у центар”.

Емисија ”Са Српском у центар” - Иван Пекић, свештеник Миајло Бацковић и Игор Дамјановић (ВИДЕО)

Тим поводом, уприличена је телевизијска промоција документарног филма ,,Николај II Pоманов између Црне Горе, Србије и Донбаса” о чему су говорли свештеник Миајло Бацковић и аутор филма Игор Дамјановић, а у емисију се укључио и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије путем видео записа.

”У априлу 2022. сам изразио жељу да будем тамо гдје је било најтеже у Мариупољу. Цар Николај у Србији има и државне почасти какве нема ни у својој земљи. У Црној Гори се олако заборавља историја. Желио сам филмом да дам мало подсјећање на то шта је последњи руски владар урадио за нас. У сриједу у 20 сати мој документарни филм се приказује у Руском дому”, казао је Дамјановић.

Бацковић је рекао да је црква живи организам и живи у свим временима.

“Црква није само храм, а то смо показали у дивним литијама. Улица је постала црква. Народ Боке је стао уз светињу. Напад на Превлаку је био суштински напад на светославље Црне Горе”.

 

Извор: Српска РТВ

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe