У Црквеној општини Никшић почели „Разговори о вјери“

У понедјељак 5. новембра 2018, почели су часови вјеронауке за оне који желе да прошире и употпуне своја знање о православној вјери.

У Црквеној општини Никшић почели „Разговори о вјери“

Вјеронуку за одрасле, под називом „Разговори о вјери“, Црквена општина Никшић организује, већ, четврту годину. Часови се одржавају понедјељком, у 19 часова, у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта, у Карађорђевој улици.   

Разговоре води протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, који је кроз свештеничку праксу и досадашње искуство у вођењу вјеронауке за одрасле, рад конципирао на основу дискусије о разним темама, а  тичу се вјере, живота и актуелних друштвених питања.

Уводно предавање прави свештеник, гост или неко од полазника вјеронауке на тему из струке којом се бави, а, након тога, слиједи веома богата и плодотворна дискусија у којој сви заинтересовни могу да износе своја мишљења. Оно што највише заокупља младе људе, који су у осјетљивим годинама и траже одговоре на питања о смислу живота, јесу теме о Богу, вјери, светитељима, човјеку, природи, религији уопште, младима, љубави, браку, породици, васпитању, медијима, савременој технологији, спорту, животу и смрти, стваралаштву, савременом друштву и његовим пошастима, филму, музици, философији, теологији, историји, умјетности, науци и научницима и њиховом односу према вјери...

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva