Литургија и освећење спомен-обиљежја у Почековићима

У организацији парохије Бањанско-рудинске, Удружења Бањана и рудињана владика Сава Косановић и Црквеног одбора при храму Светог Игњатија Богоносца у Почековићима, у суботу 10. новембра 2018.г. у порти цркве у Почековићима освећен је обновљени споменик подигнут 1934.г. у спомен на пострадале тога краја у Балканским и Великом рату.

Литургија и освећење спомен-обиљежја у Почековићима

Освећењу овог спомен обиљежја претходила је Света Литургија и помен у поменутом храму којом је началствовао јереј Ненад Калем парох Которски уз саслужење надлежног пароха јереја Раденка Копривице и молитвено учешће потомака пострадалих и вјерног народа.
После освећења присутнима се обратио професор историје Мирко Перовић из Билеће који је говорио о Великом рату и страдању припадника Буквичке чете чија имена су исписана на овом спомен обиљежју а којих се сјећамо поводом 100-це завршетка рата.

Спомен обиљежје обновљено је захваљујући прилогу др. Немање Алексића адвоката који живи и ради у Новом Саду који је 2016.г. обновио и храм у Почековићима.

Присутне је поздравио предсједник црквеног одбора г. Драган Алексић који се захвалио Удружењу Владика Сава Косановић на подршци око обиљежавања овог догађаја као и г. Немањи Алексићу чијом добротом се обнови спомен на пострадале.

У новоподигнутој трпезарији Црквено-народног дома поред храма за све присутне приређена је трпеза љубави.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva