Акција добровољних давалаца крви у Бијелом Пољу у организацији СПЦО

Вјерници Српске  православне црквене општине и Братства православне омладине су у понедјељак 11. фебруара 2019. на одјељењу трансфузиологије Опште болнице добровољно даривали крв. Ово је прва акција ове године а одржана је у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста и Kлубом добровољних давалаца крви.

Акција добровољних давалаца крви у Бијелом Пољу у организацији СПЦО

Према ријечима Машана Живковића из Црвеног крста ово је једна од 20 акција планираних у овој години, поред више мањих акција  које се организују у ургентним ситуацијама када грађани нису у могућности да на други начин обезбиједе довољне количине крви.

“Радује нас чињеница што из године у годину расте број добровољних давалаца крви. Kада говоримо о броју давалаца у нашем граду морам истаћи да је прошла година била изузетно успјешна и да је повећан број узетих јединица крви. У овој години очекујемо још више узетих јединица крви које ће бити довољне да подмире потребе свих оних којима је ова драгоцјена течност потребна”, казао је Живковић.

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић је казао се да је ово посебно добро дјело.

Он је апеловао на младе да се пријаве у што већем броју и убудуће одазову сличним акцијама.

“На овај начин се сви ми а нарочито млади учимо давању и борби против саможивости и себичности.  Није згорег то мало одбацити од себе и учинити нешто добро за заједницу јер се човјек осјети кориснијим”, казао је о. Дарко.

Он је подсјетио да је ово традиционална акција коју спроводи Српска православна црквена општина Бијело Поље и Братство православне омладине  ”Свети Kраљ Милутин”.

 

 

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva