У Ђурђевим Ступовима одржан традиционални васкршњи пријем

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уприличио је, поводом највећег хришћанског празника – Васкрсења Господа Исуса Христа, у катедралном манастиру Епархије – Ђурђевим Ступовима, на Васкршњи понедјељак, 9. априла 2018, традиционални васкршњи пријем.

У Ђурђевим Ступовима одржан традиционални васкршњи пријем

Свечаном васкршњем пријему присуствовао је велики број гостију, између осталих, предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима, Сергеј Бубликов, савјетник у Амбасади Руске Федерације у Црној Гори,  предсједници и чланови Црквених општина и одбора за изградњу и обнову храмова сјеверног дијела Епархије, бројно свештенство, свештеномонаштво, као и представници привредног, културног, јавног и политичког живота више градова у Епархији будимљанско-никшићкој.

Најрадоснији хришћански празник сабранима је честитао Преосвећени Епископ Јоаникије.

„Васкрсење Христово је спасоносни, али и догађај од космичког значаја. Све се препорађа и природа и човјек и душа човјекова, као ово прољеће што обнавља лице земље. Сва природа мирише од цвјетања, украшава се, тако Васкрсење Христово обнавља вјеру у наим срцима, обнавља савјест, душу, заједништво“.

„Господ Исус Христос излио је своју живоносну крв на Крсту и примио смрт да би на такав начин, саможртвеном љубављу посвједочио своје старање о човјеку, своју безграничну, неисказану и свеобухватну љубав. Права љубав је она која се жртвује, која има способност и спремност да се жртвује“, рекао је Владика Јоаникије.

Он је свима пожелио срећан и благословен празник:

„Нека свјетлост Божја обасја све људе, нарочито нас хришћане који вјерујемо у Васкрсење Христово, али вјерујемо да слава Васкрсења Христовог просвећује све и свја, као што то и пјевамо на светим богослужењима. Нека би међу нама било што више добра, милости, разумјевања, љубави. Нека нам да Бог снаге да превазилазимо неспоразуме који се јављају међу људима, а од Бога смо призвани да то превазилазимо и да притичео једни другима у помоћ, нарочито онима којима су помоћ, љубав и саосјећање потребни“, поручио је Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.    

Овом приликом одржан је пригодан културно-умјетнички програм.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva